Учители от Благоевград ще дежурят през цялата учебна година около училищата

Учители от Благоевград ще дежурят през цялата учебна година около училища, които се намират на оживени пътни артерии в града. Ежедневно, в края на всеки последен час, педагозите ще разясняват на децата основни правила за движение и пътни знаци. Целта на кампанията е да се осигури безопасността на най-малките ученици.

Според правилника на III ОУ в Благоевград, децата от началния курс на обучение не бива да пресичат сами оживени пътни артерии. Това е и причината на преподавателите да се вменят допълнителни ангажименти извън учебния процес. „Когато има родители, които нямат възможност да приберат своите деца, те подписват декларация, според която ние сме упълномощени да преведем децата през опасните кръстовища,” каза учителят Величка Златарска.

И така преподавателите на ученици до 4-и клас вече дават дежурства на кръстовището преди началото и след края на учебните занятия. Родителите на най-малките ученици гласуват пълно доверие на техните класни ръководители и приветстват идеята. „Ще бъде по-добре и ще бъда по-спокоен като родител,” заяви Христо Цветков. И въпреки че по правило малчуганите са безстрашни и не отчитат опасностите, те признаха, че ще бъдат по-сигурни, когато някой ги придружава.

В началото на учебната година в помощ на учителите и родителите за опазването на децата на пътя се включиха и от КАТ-Пътна полиция. През следващите две седмици полицейски патрули също ще следят за сигурността на малчуганите.

Източник: E-79.com

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: