Децата от ЦДГ и ОДЗ, които постъпват в 1 клас се изписват от 1 септември

Децата от ЦДГ и ОДЗ, които постъпват в 1 клас се изписват от 1 септември, това регламентират утвърдените от кмета Костадин Паскалев Правила за приемане на деца в общинските детски заведения на територията на община Благоевград, които влизат в сила от 1 юни 2011 г.

Правилата са публикувани на интернет страницата на община Благоевград www.blgmun.com, те регламентират организацията и приема в общинските детски заведения на територията на общината, задължителните документи за прием, както и датата от която се приемат или изписват децата в тях.
Според Правилата, приемането на деца в детските ясли се извършва от 1 септември и целогодишно при наличие на свободни места. Децата се изписват от детските ясли от 1 септември в годината, в която навършват 3-годишна възраст, или по желание на родителите преди този срок.

Приетите в ЦДГ и ОДЗ деца постъпват в детското заведение от 1 септември на текущата година. Регламентиран е краен срок за постъпване – 9 септември, след който децата, непостъпили без уважителна причина отпадат от списъчния състав на детското заведение. Освободените места се обявяват на интернет страницата на община Благоевград в срок до 15 септември.

Приемането на заявления в детските ясли се извършва целогодишно, в ОДЗ и ЦДГ заявления за постъпване се приемат от 2 януари до 10 май на текущата година.

Снимка: Blagoevgrad.EU, Архив

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: