Откриват Майските празници на културата в Благоевград

Днес в 10:30ч. на площад “Г. Измирлиев” с концерт на Биг Бенд Благоевград ще бъдат открити официално Майските празници на културата 2011 година в Благоевград. Празничната програма през месец май е свързана с празника на Община Благоевград 24 май.

Организатори са Община Благоевград, ДТ “Никола Вапцаров”, Биг бенд Благоевград, Младежки дом и ОДК.

През идния месец жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на театрални представления, концерти, фолклорни програми, изложби, кинопрожекции, танци и дискусии.

Тази година като част от Майските празници на културата 2011 в Благоевград – от 12 до 14 май, ще се проведе и Джаз фест. Трите музикални вечери ще бъдат разделени тематично на Български/Етно джаз, Американски и Европейски джаз. В концертите ще вземат участие редица световноизвестни джаз музиканти от Европа и Америка.

Блакансият театрален фестивал “Пиринска Пролет” също ще бъде част от прогрмата на Майските празници на културата. Като театралните любители ще могат да се насладят на постановки на Хърватския национален театър, Пловдивския театър, Малък градски театър зад канала и Народен театър “Иван Вазов”.

От Общинска администрация напомнят, че всички прояви от прогрмата на Майските празници на културата са безплатни.

Източник: Дарик Благоевград
Снимка: Blagoevgrad.Eu, Архив

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: