5.3 C
Blagoevgrad
Monday, January 17, 2022
Рекламирай

ЧЕЗ се допитва до клиентите си за въвеждането на електронни фактури

Електроразпределителното дружество за Западна България ЧЕЗ се допитва до клиентите си за въвеждането на електронни фактури, съобщиха от компанията. На сайта www.cez.bg е поместена анкета, чрез която всеки абонат може да изрази мнението си.

Пристъпваме към въвеждане на електронни фактури, за да отговорим на засиления интерес от страна на нашите клиенти, е коментирал Алеш Дам, главен оперативен директор на дружеството, цитиран в съобщението.

Получаването на сметката за електроенергия онлайн е от една страна екологично, а от друга би спестило на компанията разходи, които ще бъдат реинвестирани в подобряване на качеството на предлаганите услуги, се посочва в съобщението.

Компанията планира да предостави възможност на желаещите клиенти от октомври тази година да получават електронни фактури. Всеки от клиентите на ЧЕЗ ще може сам да избере дали да получава хартиена или онлайн версия на месечната си сметка.

Издаването на електронните фактури ще се осъществява в клиентския софтуер на ЧЕЗ, след което тя ще се подписва с електронен сертификат, който гарантира достоверността й. Електронната фактура ще се изпраща на абонатите по електронна поща в PDF формат и ще бъде напълно идентична с хартиената версия, уточняват от дружеството.

Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: