Официално начало на изборната кампания

От 23 септември започва изборната кампания за президентските и местните избори.

От ЦИК напомниха, че началото на предизборната кампания е на 23 септември, а краят й е в 24 часа на 21 октомври, съобщи БГНЕС. В 30 – те дни по време на кампанията всички участници в нея трябва да я водят на български език. 22 октомври е Ден за размисъл и тогава, и в изборния ден не се допуска провеждането на кампания.

Във всеки агитационен материал на не по – малко от 10% от лицевата му площ трябва да е изписано, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Освен това е недопустимо е да се използва общинският и държавен транспорт за агитация.

Всички подали документи 18 кандидат-президентски двойки отиват на избори, съобщи ЦИК на 21 септември. 25 са кандидатите за кмет в София, не по-малка е конкуренцията в другите големи, а и по-малки градове в страната.

Практически изборната кампания започна отдавна, къде с позволени, къде с не позволени средства. Тепърва предстои да видим какво ще се случи. Дори вчера председателят на НС Цецка Цачева заяви, че не трябва да се провеждат парламентарни заседания, за да не се превърна трибуната в залата за място за предизборна агитация. Медиите, ПР-те и социолозите са също отдавна на ход. Очакваме и чуждестранни наблюдатели, за което апелираха от опозицията от ляво и от дясно.

Предстои вълнуващ месец преди всичко, за да разберем наистина ли сме демократична държава, която се развива по правила.

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,560последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: