Земен трус е усетен на територията на Благоевградска област

Земетресение с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер е регистрирано близо до територията на България, на 63 километра източно от Солун. Земният трус е усетен и на територията на Благоевградска област.

По данни на Сеизмологичния център на Геофизичния институт на БАН в 12 часа българско време е регистриран трус с епицентър на около 240 км. в южна посока от гр. София, извън територията на страната.

В 12,15 часа българско време е регистрирано второ земетресение с епицентър на около 240 км. в южна посока от гр. София, извън територията на страната. Земетресението е с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер и е усетено на територията на страната, съобщиха от ГД “Гражданска защита”. Няма данни за жертви и нанесени материални щети, се посочва в съобщението.

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер бе регистриран тази сутрин и в крайбрежните води южно от остров Крит, съобщи Институтът по геодинамика на Атинската обсерватория, цитиран от Франс прес. Местните власти не информират за жертви или значителни материални щети след земетресението. Епицентърът на земетресение е в морето, източно от остров Гавдос.

В Гърция стават най-много земетресение в сравнение с останалите европейски страни и половината от тях са регистрирани на континенталната й територия, отбелязва АФП.

zametresenie08082010.jpg

Източник: Дарик Благоевград

Подобни новини

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,559последователиследвам
420абонатиабонирам
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Най-новите новини

error: